تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
انواع بیماری های پروستات چیست و چگونه ایجاد می شود؟

انواع بیماری های پروستات چیست و چگونه ایجاد می شود؟

چهارشنبه 20 دی 1402
19:12
بام



بیماری پروستات معمولا در مردان مسن شایع تر است. علائم شامل مشکل در ادرار کردن به دلیل کنترل ضعیف مثانه به دلیل بزرگ شدن پروستات است. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری ایجاد سبک زندگی سالم و انجام معاینات منظم پروستات است. اگر سابقه خانوادگی هر نوع بیماری پروستات دارید یا بیش از 50 سال سن دارید، این عوامل را به دقت در نظر بگیرید. در روزهای آینده با علائم و درمان بیماری غدد برون ریز مردانه آشنا شوید.

انواع بیماری های پروستات کدامند؟

غده پروستات به اندازه یک گردو است و در قسمت پایین مثانه قرار دارد. یک لوله نازک به نام مجرای ادرار که به ادرار و اسپرم اجازه خروج از آلت تناسلی را می دهد از غده پروستات عبور می کند. مایع قلیایی تولید شده توسط غده پروستات به تغذیه و حرکت اسپرم کمک می کند و همراه با سایر ترشحات در طول ارگاسم از مجرای ادرار خارج می شود.

با گذشت زمان، پروستات دچار دو رشد عمده می شود. اولین مورد هورمون های جنسی (تستوسترون) است که در دوران بلوغ توسط بیضه ها تولید می شود. این جهش میانگین وزن غده پروستات را تا 20 گرم افزایش می دهد. دومین جهش رشد نیز زمانی آغاز می شود که مردان به سی سالگی خود می رسند.

مراحل اولیه بیماری پروستات ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. به همین دلیل حدود 25 درصد از مردان بالای 55 سال (در 70 سالگی با افزایش 50 درصدی) از بیماری های شایع رنج می برند. اما علائم بیماری پروستات چیست؟

علائم بیماری های پروستات

اگر مشکل ادرار دارید یا مجبور هستید به دستشویی بروید، به خصوص در شب، این می تواند نشانه بیماری پروستات باشد. سایر علائم و نشانه ها عبارتند از:

هنگام ادرار کردن، مثانه را کاملا خالی نکنید

احساس سوزش و درد

میل مکرر به ادرار کردن

وجود خون در ادرار یا مایع منی

انزال دردناک

درد یا سفتی مکرر در کمر، لگن، راست روده یا ران

ادرار چکه می کند

علائم پروستات در مردان جوان

به طور معمول، غده پروستات یک غده کوچک و خاموش است که نقش مهمی در دستگاه ادراری و تولید مثل مردان دارد. با این حال، برخی از مردان در دهه 20 یا 30 زندگی خود، وضعیت دردناکی به نام پروستات ملتهب یا بزرگ شده را تجربه می کنند. درد در ناحیه زیر شکم و کمر، سوزش در هنگام ادرار و مشکلات ادراری از مهم ترین علائم بیماری های پروستات در جوانان است.

چه زمانی برای علائم سرطان پروستات باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر هر یک از این علائم را داشتید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. ملاقات با یک متخصص اورولوژیست ماهر در درمان بیماری های دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی بسیار توصیه می شود. برای راحتی بیشتر، می توانید از وب سایت پزشک خود وقت بگیرید یا از مشاوره تلفنی با متخصص اورولوژی استفاده کنید.

انواع بیماری های پروستات

سه نوع شایع سرطان پروستات عبارتند از:

پروستاتیت یا التهاب پروستات

سرطان پروستات

بزرگ شدن غده پروستات

هیپرپلازی خوش خیم پروستات

اگرچه این بیماری ها علل مختلفی دارند، اما علائم آنها مشابه است. داشتن یک آن خطر ابتلا به آن را کاهش نمی دهد و در برخی موارد، برخی از افراد ممکن است دو نوع بیماری تیروئید داشته باشند. به همین دلیل مهم است که معاینه پروستات را به عنوان بخشی از برنامه فیزیکی سالانه خود بگنجانید.

1. بیماری پروستاتیت (تورم یا التهاب پروستات)

پروستاتیت یا التهاب پروستات در بیشتر موارد به دلیل بروز عفونت در اثر حرکت باکتری ها از مجرای ادرار به غده پروستات رخ می دهد. این بیماری می تواند افراد جوان تا میانسال را درگیر کند (شایع تر در سنین 30 تا 50 سال است) و مهمترین علائم آن مشکلات ادراری، تب و مشکلات جنسی است. برای درمان پروستات به دکتر کیوان آقامحمدپور مراجعه نمایید.

پروستاتیت باکتریایی و غیر باکتریایی

التهاب پروستات به دو دسته پروستاتیت باکتریایی حاد و مزمن تقسیم می شود. نوع حاد به طور ناگهانی رخ می دهد و در مدت کوتاهی ناپدید می شود. نوع مزمن به آرامی گسترش می یابد و سال ها ادامه می یابد.

پروستاتیت باکتریایی به داروهای آنتی بیوتیکی که می توانند به پروستات نفوذ کنند به خوبی پاسخ می دهد.

پروستاتیت غیر باکتریایی که به نام پروستاتیت (CPPS) نیز شناخته می شود، یک سندرم درد مزمن لگنی است. عفونت‌های باکتریایی قدیمی، استرس و اضطراب، تحریکات شیمیایی و مشکلات عضلانی کف لگن می‌توانند علت آن باشند.

پروستاتیت با مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن و دارویی به نام مسدود کننده آلفا در صورت مشکلات ادراری درمان می شود. مسدود کننده های آلفا می توانند به شل شدن عضلات پروستات و پایه مثانه کمک کنند.

2. بزرگ شدن پروستات

بزرگ شدن غده پروستات، چه خوش خیم و چه بدخیم، تقریباً در همه مردان با افزایش سن رخ می دهد. رشد خوش خیم پروستات هیپرپلازی پروستات (BPH) و رشد بدخیم سرطان پروستات نامیده می شود. هیپرپلازی پروستات سرطان نیست و خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش نمی دهد.

معاینه پروستات در صورت مشاهده علائمی مانند بی اختیاری یا قطره قطره شدن ادرار می تواند به پیشگیری و درمان بزرگی پروستات کمک کند. اگرچه دقیقاً مشخص نیست که چرا غده پروستات بزرگتر است، تغییر در سطح هورمون تستوسترون ممکن است یکی از دلایل اصلی همراه با افزایش سن باشد.

3. هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)

BPH یا هیپرپلازی غده پروستات یک بیماری شایع در مردان بالای 50 سال است و سابقه خانوادگی در وجود آن تاثیر دارد. از هر 10 مرد 8 نفر دارای پروستات بزرگ هستند، تقریبا 90 درصد از مردان بالای 85 سال BPH دارند، 30 درصد از آنها گزارش می دهند که علائم را تجربه می کنند.

بزرگ شدن پروستات مجرای ادرار را کوچک می کند و به پایه مثانه فشار وارد می کند. اگر درمان نشود، می تواند منجر به انسداد جریان ادرار شود. هنگامی که به طور ناگهانی رخ می دهد، احتباس حاد ادرار نامیده می شود و می تواند بسیار دردناک باشد. با قرار دادن یک لوله نازک در مجرای ادرار (کاتتر) و ایجاد جریان موقت ادرار کاهش می یابد.

روش های درمانی برای BPH شامل جراحی، دارودرمانی، بخار درمانی برای کوچک کردن بافت پروستات، تجویز آنتی کولینرژیک ها، آگونیست های آلفا (تامسولوسین و آلفوزوسین)، دیورتیک ها، دسموپرسین و حتی داروهای گیاهی است.

4. سرطان مثانه

سرطان پروستات بعد از سرطان پوست دومین نوع سرطان شایع در مردان است. خوشبختانه میزان مرگ و میر بالا نیست، اما نیاز به مراقبت زیادی دارد (از هر 41 مرد یک نفر به دلیل سرطان پروستات می میرد). سرطان پروستات بیماری است که عمدتا افراد مسن را درگیر می کند، به این معنی که با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد. اما جدای از این، نژاد و ژنتیک نیز نقش مهمی دارند. اگر این عوامل را دارید ، درست است که پیشگیری از سرطان پروستات دشوارتر است ، اما تشخیص زودرس می تواند به تشخیص و درمان سرطان کمک کند.

در مراحل اولیه، سلول های سرطانی فقط در غده پروستات یافت می شوند. اما با گذشت زمان و با انواع تهاجمی‌تر سرطان پروستات، سلول‌های تبدیل شده گسترش می‌یابند، وارد سیستم عروقی و لنفاوی می‌شوند و تومورهای ثانویه، به‌ویژه در استخوان‌ها را تشکیل می‌دهند.

علل بیماری پروستات در مردان

علت واقعی بزرگ شدن پروستات و بروز بیماری آن ناشناخته است. اما ثابت شده است که پیری مردان با تغییرات هورمونی مرتبط است. تعادل هورمون ها و میزان تستوسترون در بدن با افزایش سن تغییر می کند و این می تواند باعث رشد پروستات شود. همچنین مردانی که در سنین پایین بیضه های خود را برداشته اند (مثلاً در اثر سرطان بیضه) دچار BPH نمی شوند. سایر علل این بیماری عبارتند از:

عفونت باکتریایی

سابقه خانوادگی

دیابت

بیماری قلبی

سبک زندگی ناسالم

 


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 629 ] [ امتیاز : 4 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبر است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|