تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
شركت چیست و انواع آن کدامند؟

شركت چیست و انواع آن کدامند؟

دوشنبه 7 آذر 1401
20:07
بام

 

شركت چیست و انواع آن کدامند؟

شرکت از لحاظ لغوی به معنای شریک شدن و متحد شدن چند نفر برای دنبال کردن و رسیدن به یک هدف مشترک است. در واقع مشارکت با دیگران، رسیدن به اهداف مادی را سهولت می‌بخشد. البته این مشارکت زمانی نتیجه مثبت می‌دهد که ساختار درستی داشته باشد و به شکل قانونی ایجاد شود. جدا از معنای لغوی شرکت، ماهیت حقوقی و انواع آن نیز اهمیت دارد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم.

معنای حقوقی شرکت

شرکت و ماهیت حقوقی آن شامل قراردادی است که بین دو یا چند نفر بسته می‌شود و طبق آن هر یک از طرفین یک مال معین و متعلق به خود را وارد شرکت می‌کنند و آن مال به مالکیت تمام افراد در می‌آید. به مالی که هر یک از طرفین قرارداد وارد شرکت می‌کند، آورده می‌گویند و مجموع آن‌ها همان دارایی و اموال شرکت است. بنابراین سه جزء مهم شرکت شامل موارد زیر می‌شود:

·        وجود قرارداد

شرکت بدون قرارداد وجه قانونی ندارد. این قرارداد می‌تواند بین دو یا چند طرف منعقد شود.

·        آورده

تمام طرفین قرارداد باید آورده‌ای برای شرکت داشته باشند که می‌تواند پول نقد، اموال فکری یا هر نوع مالی باشد.

·        تغییر نوع مالکیت

در همه شرکت‌ها جدا از مدنی یا تجاری بودن آن، مالکیت شرکا نسبت به آورده آن‌ها از بین می‌رود و به مالکیت مشاع یا مالکیت شرکت تبدیل می‌شود.

انواع شرکت

شرکت‌ها به‌طور کلی در دو دسته شرکت‌های مدنی یا شرکت‌های تجاری قرار می‌گیرند.

·        شرکت مدنی

در شرکت مدنی مشارکت حقوقی دو یا چند مالک بر سر یک چیز یا یک شیء است. این شرکت فاقد شخصیت است و تابعیت و مکانی برای اقامت نخواهد داشت. شراکت در خرید یک ماشین یا مالی که از متوفی به ورثه رسیده در این دسته جای دارند.

·        شرکت تجاری

در شرکت تجاری میان موسسان شرکت قراردادی منعقد می‌شود و در نتیجه شخصیت حقوقی و مستقل شرکت حاصل می‌گردد. برای این شرکت‌ها یک مکان مشخص به عنوان اقامتگاه تعیین می‌شود.

انواع شرکت مدنی

·        شرکت قهری

در این شرکت دو یا چند نفر از طریق ازدواج یا ارث مالک مالی می‌شوند.

·        شرکت اختیاری

در شرکت اختیاری دو یا چند نفر با توافق طرفین، قراردادی را امضا می‌کنند و طبق آن مالک مالی می‌شوند؛ مانند خریدن زمین.

انواع شرکت تجاری

·        شرکت سهامی

در این شرکت سرمایه به سهم‌های مختلف تقسیم می‌شود و صاحبان سهام به اندازه مبلغ سهم خود مسئولیت دارند. این شرکت‌ها نیز به دو دسته سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می‌شوند.

·        شرکت با مسئولیت محدود

این شرکت با دو یا چند نفر جهت امور تجارتی تشکیل می‌شود و بدون اینکه سرمایه شرکت به سهام تقسیم شود، هر یک از طرفین به میزان سرمایه خود در شرکت مسئولیت قروض و تعهدات شرکت را برعهده می‌گیرد.

·        شرکت تضامنی

این شرکت با مسئولیت تضامنی بین دو یا چند نفر تشکیل می‌شود؛ یعنی در صورتی وجود بدهی اگر دارایی شرکت برای تسویه بدهی کافی نباشد، تمام شرکاء باید مسئولیت پرداخت قروض را عهده‌دار شوند.

·        شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیر سهامی با هدف انجام امور تجارتی بین یک یا چند نفر شریک ضامن یا شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می‌شود.

·        شرکت مختلط سهامی

این شرکت با شرکای سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می‌شود.

·        شرکت نسبی

این نوع شرکت‌ها با هدف امور تجارتی تشکیل می‌شوند و مسئولیت هر یک از طرفین به اندازه سرمایه او در شرکت است.

·        شرکت تعاونی

شرکت تعاونی به منظور فعالیت در امور مرتبط با تولید و توزیع تشکیل می‌شود و هدف آن بهبود وضع مالی و اقتصادی و رفع نیازهای مشترک شرکاء است.

سخن پایانی

از لحاظ حقوقی به قراردادی که بین دو یا چند نفر منعقد می‌شود و طبق آن تمام شرکاء یک مال متعلق به خود را وارد شرکت می‌کنند تا به مالکیت تمام شرکاء دربیاید، شرکت می‌گویند. شرکت‌های مدنی شامل شرکت‌های قهری و اختیاری می‌شوند و شرکت‌های تجاری همان شرکت‌های نسبی، تعاونی، مختلط سهامی، مختلط غیر سهامی، تضامنی، سهامی و با مسئولیت محدود هستند.

ثبت شرکت و ثبت برند فوری بصورت آنلاین

 


موضوعات:
برچسب ها: , ,
[ بازدید : 294 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به خبر است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|